Ann Jorissen, PhD

Ann Jorissen, PhD

Expertise

  • Accounting
  • Management Control
  • Corporate Governance
  • Fraude

Programma’s

  • Masterclass Fraud Auditing

Ann Jorissen is professor in accounting aan de Universiteit van Antwerpen en academisch directeur van de Masterclass Fraud Auditing aan Antwerp Management School. Haar onderzoeksinteresses zijn gerelateerd aan het veld van financieel verslaggeven, inkomstenmanagement, management control en corporate governance. Ze heeft reeds artikels gepubliceerd in vele internationale academische tijdschriften.

Ze is coauteur van een vooraanstaand handboek over International Financial Reporting and Analysis, wat wereldwijd gebruikt wordt (Alexander, Britton, Jorissen, Hoogendoorn en Van Mournik, 2017, Internation Financial Reporting and Analysis, 7de editie, Cengage Learning). Ze is lid van de redactie van volgende tijdschriften: Family Business Review, Accounting in Europe, Journal of Management and Governance and the Spanish Journal of Finance and Accounting en ze was redactrice van the European Accounting Review tussen 1992 en 1995.

 In België was ze lid van de Hoge Raad voor het Economische Beroep tussen 2004 en eind 2013 (Independent Supervisory Body of the Accounting and Audit Profession). Ze is lid van het redactieteam van het TAA-tijdschrift (Tax, Accounting en Auditing) vanaf 2018. Het TAA-tijdschrift is het gedeelde tijdschrift van het Instituut van Accountants en Tax Consultants en het Instituut van Boekhouders en Fiscale Experten.

Op internationaal niveau heeft Ann Jorissen reeds meerdere fucties binnen de European Accounting Association (Board member van België, Lid van de Management Committee van de EAA en Hoofd van de Conference Committee van de EAA). Tussen 2013 en 2015 was ze President van de European Accounting Association. Sinds 2015 is ze lid van de IFRS Advisory Council. Deze IFRS Advisory Council biedt strategisch advies aan de International Accounting Standards Board (IASB) en aan de IFRS Foundation.