Herman Wittockx

Functie

  • Academic Director Company Specific Programs, Antwerp Management School
  • Associate professor Strategic Leadership, Nyenrode Business University. (1993-present)

Expertise

  • Social constructionist perspective on organizing

Programma’s

Herman Wittockx, PhD (1956) studeerde Psychologie (Msc) en Filosofie aan de Katholieke Universiteit van Leuven waarna hij een onderzoeker werd bij het departement van Organisatorische en Personeel Psychologie. Management ervaring verkreeg hij als trainingsmanager bij Citicorp gedurende drie jaar. Sindsdien werkt hij als consultant in verschillende netwerken met uitzondering van een sabbatjaar, genomen om zich te verdiepen in zijn doctoraatsonderzoek over het gebruik van de natuur als leerbron over het organiseren aan de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio.

Zijn expertise is het helpen van bedrijven in het zoeken naar de balans tussen continuïteit en verandering in verschillende situaties (samengaan & aanwinsten, globalisatie, groei, besparingen) en instellingen (management teams, bedrijfsafdelingen, kruisingsdepartementen, etc.) Zijn aanpak is gebaseerd op de filosofie van Waarderend Onderzoek, een methodologie die bedrijven helpt om visie in actie om te zetten door onderzoek te doen naar de zaken die een bedrijf tot leven brengen. 
Recente klanten: Siemens-VDO (samengaan), Bekaert Steelcord (verhuizing naar China), Neon (bestuurseducatie), Randstad (samengaan), Johnson & Johnson (Team & Strategie), Reukema (Team & Strategie), Kema (energie)

Bijkomend bij zijn werk als consultant geeft Herman Wittockx ook les aan verscheidene bedrijfsscholen en universiteiten: CEDEP (Insead), Leon Kosiminski Academy of Entrepreneurship (Polen), Universiteit van St. Petersburg (Rusland) en het Centrum voor Creatief Leiderschap. In 2008 werd hij collega professor Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business University.

Oprichter van Hubermont Space for Development, een seminariecentrum in de Belgische Ardennen.