Nieuws

Anja Tys
Corporate Marketing Communication
anja.tys@ams.ac.be+32 (0)3 265 47 33

+32 3 265 47 33

Resultaten voor: Result for:

02 juli 2019

Antwerp Management School bracht samen met PwC in kaart in welke mate gevestigde bedrijven en start-ups in België met elkaar samenwerken en wat hun plannen hieromtrent zijn voor de toekomst. Dit leidde tot de allereerste Belgische Corporate Venturing Barometer.

10 december 2018

Based on information from more than 130 participating schools, the AMS Master in Global Management was ranked 16th worldwide in the Masters in Management category of Times Higher Education (THE). With this ranking, AMS obtained the highest position in Belgium.

22 november 2018

In deze woelige tijd van bedrijfsprotest en stakingen zoals bij AVIA en BPost, pleiten voor meer en andere sociale dialoog … Getuigt dat van durf of naïviteit? Durf, zo stelt Peggy De Prins in haar nieuwste boek ‘De clash voorbij’. Niet dat sociale dialoog elke staking irrelevant of overbodig maakt, maar het kan heel wat van de onrust en onmacht die bestaat in de onderbuik van organisaties, ondervangen en ombuigen naar constructieve en werkbare oplossingen.

23 oktober 2018

Antwerp Management School, Louvain School of Management en Universiteit Antwerpen brengen het allereerste nationale onderzoek uit naar hoe Belgische organisaties, zowel publiek als privé, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals of ‘SDG’s’) in hun organisatie al dan niet toepassen. De SDG Barometer brengt hiermee voor de eerste keer op nationaal niveau het duurzaamheidslandschap in kaart. Dit onderzoek werd ondersteund door FIDO en ING België.

18 oktober 2018

Het expertisecentrum Next Generation Work van Antwerp Management School zoomde samen met VBO en Jobat in op woon-werkverkeer. Ze onderzochten hoe werknemers de afstand tussen thuis en werk overbruggen en vooral hoe zij dit ervaren.

09 oktober 2018

Antwerp Management School (AMS) organiseert voor de tweede keer haar leiderschapsbijeenkomst in het Koninklijk Atheneum Antwerpen. De AMS Leader Gathering gaat over zelf-, team- en organisatieleiderschap en brengt een heel diverse groep van sprekers, getuigen en experten samen om de meer dan 300 aanwezigen te inspireren en aan te moedigen tot authentiek en gedeeld leiderschap. Van leerlingen tot directeurs, van ambtenaren tot ondernemers, van teamleiders tot zelfstandigen, van managers tot studenten, allen zijn zij woensdag 10 oktober te gast in het Koninklijk Atheneum Antwerpen.

10 september 2018

Ook dit jaar, en meer bepaald op 18 oktober, wordt op het HR-Gala de nieuwe HR-ambassadeur bekend gemaakt. Door het engagement van structurele partners als VBO, AMS, Goosebumps en Jobat Media is ook de toekomst van het gala gegarandeerd. Voor 2019 denken ze alvast aan een nationale editie.

03 september 2018

Antwerp Management School is verhuisd naar een nieuwe locatie aan het Mechelseplein. De eerste opleidingen gaan er op maandag 3 september van start. De internationale studenten krijgen de primeur om in een innovatieve en duurzame leeromgeving in het centrum van de stad hun master-na-master aan te vatten.

27 augustus 2018

Prof. dr. Steven De Haes volgt Prof. dr. Paul Matthyssens op als decaan van Antwerp Management School.

02 augustus 2018

Jean-Pierre Garitte, docent in onze Masterclass Interne Audit, wordt op 1 september 2018 de nieuwe CEO van IIA Belgium. IIA Belgium (The Institute of Internal Auditors-Belgium) is een professionele non-profit organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling en professionalisering van het beroep van interne auditoren in België.

18 juli 2018

Een student van de Master in International Fashion Management kan samen met een creatieve ontwerper kans maken op deze award. Naast de erkenning voor hun idee en businessplan, zullen de winnaars van de award ook een startkapitaal van 250.000 euro ter beschikking krijgen.

11 juli 2018

In het praktijkgerichte onderzoeksproject ‘The Art of Corporate Venturing’ gaat Antwerp Management School, samen met PwC Belgium en Law Square, op zoek naar de succesfactoren voor een geslaagde samenwerking tussen gevestigde familiebedrijven en start-ups.

29 juni 2018

Na 8 jaar voorzitterschap van de Antwerp Management School Alumni geeft Guido Kestens de fakkel door aan Mimi Lamote, CEO van het modelabel Mayerline. Mimi gaat aan de slag vanaf 26 juni.

28 juni 2018

Samen besloten AMS en BZA om in zee te gaan voor een vierjarig onderzoekstraject. Dit is meteen het allereerste grootschalig multidisciplinair toegepast onderzoek naar ‘de brandweer van de toekomst’.

07 juni 2018

Belgische ondernemingen geven zichzelf een gemiddelde duurzaamheidsscore van 6,4/10. Daarmee erkennen ze dat ze nog een lange weg af te leggen hebben. De toekomst oogt niettemin positief: veel bedrijven denken dat duurzaamheid aan belang zal winnen en zeggen er meer aandacht aan te willen besteden, ook al blijft hun budget ongewijzigd. Dat zijn de voornaamste conclusies van een nieuwe studie van de Antwerp Management School (AMS) in samenwerking met ING België over de stand van zaken en resultaten op het vlak van duurzaamheid in Belgische ondernemingen.

01 juni 2018

De Ierse hockeyinternational Kirk Shimmins zal in september 2018 van start gaan in de Master in Finance aan AMS. Shimmins komt naar België om het team van de Dragons, de Belgische kampioen in het mannenhockey, te versterken. Zijn deelname aan deze studie wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen AMS en de Dragons.

23 mei 2018

Professor Jeffrey Sachs, aan wie recent een eredoctoraat werd toegekend door de Universiteit Antwerpen, treedt toe tot de internationale adviesraad van de Antwerp Management School.

21 mei 2018

Donderdag 17 mei vond de eerste editie van de RES-awards plaats. RES, Real Estate Society, is de alumnivereniging van de Master in het Real Estate Management van Antwerp Management School. De uitreiking vond plaats op de Realty beurs en deze oscars van het vastgoed hadden als doel kwalitatieve vastgoedontwikkelingen in de bloemetjes te zetten.

09 mei 2018

Het stadsgedicht ‘een minimum’ van Ramsey Nasr prijkt weer in volle glorie op de gevel van de Boogkeers op het Mechelseplein.

16 april 2018

Dankzij de opkomst van de ‘Antwerp Six’ ging de stad eind jaren 80 onmiskenbaar tot de top van de internationale modewereld behoren. Dertig jaar later is Antwerpen nog steeds koploper. De mode-industrie is nochtans ingrijpend veranderd. Creativiteit en durf volstaan al lang niet meer om aan de top te blijven. Sterk management en heldere inzichten in globale en lokale markten zijn al evenzeer nodig. Antwerp Management School lanceert daarom vanaf september 2018 een uniek, internationaal masterprogramma in management op maat van de mode-industrie.

22 maart 2018

AMS, Louvain School of Management, Universiteit Antwerpen, The Shift, Cifal Flanders, FIDO en ING België lanceerden op 22 maart ’18 het allereerste nationale onderzoek naar de toepassing van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals SDG’s) in Belgische organisaties.

12 maart 2018

Vanaf september 2018 starten Vlaanderen en Nederland met een gezamenlijk leiderschapsprogramma voor de cultuursector. Het Vlaams-Nederlandse programma gaat de komende drie jaar verder onder de titel Leiderschap in Cultuur (LinC) Lage Landen.

31 januari 2018

AMS richtte met de steun van BASF, het Havenbedrijf Antwerpen en Randstad de allereerste leerstoel voor duurzame transformatie ter wereld op. De leerstoel gaat donderdag 1 februari officieel van start met de inaugurale rede van leerstoelhouder Prof. Dr. Wayne Visser.

30 januari 2018

AMS Expertisecentrum Smart Mobility, het Antwerpse technologiebedrijf Sentiance en de ontwikkelaar van de spitsmijden mobiliteitsapp Olympus Mobility werken samen om individueel mobiliteitsadvies te geven aan de deelnemers van www.spitsmijden-antwerpen.be.

06 december 2017

AMS kondigt met trots de benoeming van dr. Wayne Visser aan als de eerste leerstoelhouder in duurzame transformatie (Sustainable Transformation) op wereldvlak. De leerstoel wordt ondersteund door BASF Antwerpen, het Havenbedrijf Antwerpen en Randstad België.

06 december 2017

De strategie-expert van Antwerp Management School (AMS) is uitgeroepen tot winnaar van ‘The Case Centre Award 2017’ voor ’s werelds beste casestudy in de categorie ‘strategie en algemeen management’.

28 november 2017

Dit initiatief zal focussen op de bevordering van duurzaamheid binnen de educatieve sector door samenwerkingsinitiatieven en het delen van succeservaringen.

17 november 2017

Om de 2 jaar reikt AMS haar Global Citizen Award uit aan een buitengewone en inspirerende persoon die een blijvende impact heeft op onze maatschappij. Op 16 november 2017 viel deze bijzondere eer te beurt aan Anne Teresa De Keersmaeker.

07 november 2017

Co-sourcing is een inventieve manier om het probleem van langere loopbanen aan te kaarten, is . Zo kunnen senior werknemers van een bedrijf ingezet worden in andere bedrijven, terwijl ze tegelijk hun contract met hun oorspronkelijke werkgever behouden. De werknemers blijven dus volledig op de loonlijst van hun oorspronkelijke werkgever staan.

06 november 2017

Met de podcast ‘Leiderschap is overal’ laat Antwerp Management School het brede publiek proeven van hun kijk op leiderschap.

17 oktober 2017

Antwerp Management School is opnieuw opgenomen in de Financial Times Worldwide Top 100 Ranking voor Executive MBA’s en maakt een mooie sprong voorwaarts.

11 september 2017

Met de eerste plaats in België, tweede positie in de Benelux en plaats 30 wereldwijd, behoudt Antwerp Management School (AMS) haar sterke positie in de Financial Times (FT) ‘2017 Masters in Management Ranking’.

04 september 2017

Ruim 100 aanwezigen kregen vrijdag tijdens Disruptival in Oostende een glimp van de toekomst te zien. Kennisinstellingen demonstreerden de nieuwste technologieën en gaven de ondernemers een voorproefje van de impact van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijke opportuniteiten voor hun bedrijf.

24 augustus 2017

Sinds september 2016 is Antwerp Management School (AMS) druk bezig met de verbouwing van de voormalige OCMW gebouwen aan het Mechelseplein. In overleg met schepen van cultuur van Stad Antwerpen, Caroline Bastiaens, is er ondertussen een overeenkomst voor de herwaardering van het muurgedicht “Een minimum”. Ook voormalig stadsdichter Ramsey Nasr en grafisch vormgever Gert Dooreman kunnen zich vinden in de nieuwe vormgeving waarbij leesbaarheid en proportionaliteit zeer belangrijk zijn.

08 augustus 2017

Het Expertisecentrum Next Generation Work heeft zich gebogen over enkele voorwaarden om medewerkers gemotiveerd aan het werk te houden, op basis van verzamelde data met de NWOW coalitie, in het Actieplan ‘zinvol werk”.

05 juli 2017

Bij AMS gaan traditie en ervaring hand in hand met vernieuwing en performantie. Zo richt AMS zich al decennia lang met een specifiek en telkens weer actueel aanbod naar de publieke sector. De hoeksteen van dit aanbod is de Master in Publiek Management. Vanuit dit oogpunt honoreerde AMS tijdens haar jaarlijkse proclamatieceremonie op 23 juni jl. Roel Verhaert, een uitzonderlijke persoon die echt een verschil wist te maken in het publieke domein, met een Eremaster in Publiek Management.

05 juli 2017

Aan het einde van het academiejaar krijgen niet enkel onze afgestudeerde studenten waardering voor hun prestaties. Ook naar de verwezenlijkingen van onze faculty blikken we terug en de beste erkennen we met twee onderscheidingen.

06 juni 2017

Je pendeltijd omzetten in werktijd? Het kan voortaan met Office on Wheels, een dienstverlening die kantoor­medewerkers de mogelijkheid geeft om hun woon-werktraject af te leggen in een als kantoor ingerichte bus. Initiatiefnemers BAAV en het expertisecentrum Smart Mobility van AMS hebben het concept onderzocht, in de praktijk uitgetest en in een haalbaar businessmodel beschreven. Ondertussen is de uitrol van deze nieuwe service gestart en maken er al twee bedrijven gebruik van.

22 mei 2017

Op 15 mei 2017 publiceerde de Financial Times (FT) haar jaarlijkse ranking Executive Education. Het is het eerste jaar dat Antwerp Management School (AMS) aan deze ranking mocht deelnemen. De school kon zich meteen ook in de top 85 wereldwijd plaatsen.

17 mei 2017

De bedrijven NNOF en Care (2 vennootschappen van de Vebego Holding) worden samen Kennispartner van Antwerp Management School (AMS). Hierbij treden ze toe tot het Expertisecentrum Next Generation Work van AMS dat zich hoofdzakelijk toelegt op onderzoek en de ontwikkeling van een duurzame visie op HRM, werk, loopbanen en organisaties.

05 mei 2017

B2Bike, een Antwerpse fietsonderneming voor bedrijven, lanceerde op 5 mei 2017 de laagdrempelige mobiliteitsoplossing Bike2Go. Dat gebeurde bij Antwerp Management School.

04 mei 2017

De Raad van Bestuur van 27 maart 2017 en de Algemene Raad van 25 april 2017 hebben het vertrouwen uitgesproken in het beleid van de decaan en hebben unaniem gekozen voor een verlenging van het mandaat van Paul Matthyssens voor een tweede termijn.

26 april 2017

Woensdag 26 april 2017 ondertekenden Antwerp Management School (AMS) en Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters een nieuwe overeenkomst. Deze loopt over een termijn van zes jaar met start in 2017 en einde in 2022. Tijdens deze periode kan AMS jaarlijks rekenen op steun van de Vlaamse overheid voor het uitvoeren van academisch onderzoek.

11 april 2017

Antwerp Management School en Kennisnetwerk Familiebedrijven ontwikkelden in samenwerking met UNIZO en met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen een unieke online waarderingstool: een simulator om de waarde van een bedrijf vast te leggen.

24 maart 2017

Jaarlijks verliest een Belgisch transportbedrijf gemiddeld 335 uren per trekker doordat vrachtwagens vast staan in de file. Uit een onderzoek van het expertisecentrum Smart Mobility blijkt dat een Gemeenschappelijke Trailerparking een groot deel van de verloren uren kan opvangen.

17 maart 2017

Vlaams project legt link met snelheidsassistentie en duurzame routeplanning Uit recente berichtgevingen blijkt dat er om de twee dagen een aanrijding plaatsvindt tussen een scholier en een vrachtwagen. Een ander feit is dat Vlaanderen jaarlijks 120 verkeersdoden kent, veroorzaakt door overdreven snelheid. Nochtans is het perfect mogelijk om voertuigen uit te rusten met software die goederenvervoer langs duurzamere routes stuurt en die overdreven snelheid aan banden legt.  De belangrijkste bouwsteen voor deze twee ingrepen is alvast voorhanden: de Vlaamse verkeersbordendatabank. Dit blijkt uit de resultaten van Vebimobe, een onderzoek van Smart Mobility (expertisecentrum van Antwerp Management School, voorheen Vlaams Instituut voor Mobiliteit), in samenwerking met UGent. Vlaanderen beschikt over 1,6 miljoen verkeersborden. In 2008 liet de Vlaamse regering deze borden registreren in een databank. Binnen Vebimobe, wat staat voor ‘Intelligente mobiliteitsbegeleiding op basis van de verkeersbordendatabank’ werd onderzocht welke bijdrage deze databank kan leveren aan de implementatie van intelligente snelheidsassistentie en duurzaamheidskaarten. Daarnaast werd er bekeken hoe deze databank via de connected car (een auto die verbonden is met het internet) geactualiseerd kan worden. Verkeersbordendatabank “Via Vebimobe tonen we aan dat het mogelijk is om de verkeersbordendatabank te actualiseren via verkeersbordenherkenning, geïntegreerd in moderne wagens en slimme camera’s”, zegt Peter Defreyne, projectmanager bij Smart Mobility. “Afhankelijk van de toepassing kunnen deze sensoren ingezet worden om wijzigingen aan de infrastructuur op te sporen en door te geven aan de databank. Met deze informatie kunnen snelheidskaarten en duurzaamheidskaarten opgemaakt worden.” Snelheidskaarten en duurzaamheidskaarten Johan De Mol, UGent: “Jaarlijks worden 30% van alle dodelijke verkeersongevallen en 15% van alle ongevallen met gewonden in Vlaanderen veroorzaakt door overdreven snelheid. Door snelheidskaarten en duurzaamheidskaarten in te bouwen in voertuigen, ontvangen bestuurders automatisch snelheidsadvies en duurzame routes.” Het snelheidsadvies kan puur informerend zijn, maar het kan ook dwingend ingrijpen op de motor om te hoge snelheden te voorkomen. De informatie kan bovendien gebruikt worden om het rijgedrag te analyseren voor vlootbeheerders en verzekeraars. Daarnaast leidt het gebruik van de snelheidskaart tot een lager verbruik, een lagere uitstoot en een veiliger gedrag in het verkeer. Door duurzaamheidskaarten te integreren, krijgen transporteurs routes voorgesteld die rekening houden met woon- en schoolzones. Hierdoor zullen ze bijvoorbeeld uit schoolomgevingen geweerd worden tijdens de uren dat er veel kinderen onderweg zijn.  Belangrijke rol autonoom rijden Peter Defreyne: “Tegen 2025 zullen de meeste voertuigen uitgerust zijn met technologie die in staat is om de weg te ‘lezen’. Als de verkeersbordendatabank up-to-date is, zal ze niet alleen essentieel bijdragen tot een betere verkeersveiligheid, ze zal ook een belangrijke rol spelen bij de uitrol van autonoom rijdende voertuigen in Vlaanderen.” Het project biedt ook inzichten welke infrastructuur hier al klaar voor is en welke niet. Oproep ‘Smart Spaces’ De partners nemen het initiatief om de onderzoeksresultaten van het project te ontwikkelen tot bruikbare toepassingen voor steden, gemeenten en bedrijven. Hiervoor wordt het initiatief ‘Smart Spaces’ voorbereid. Het project Vebimobe kwam mede tot stand dankzij de financiële ondersteuning van Agentschap Innoveren en Ondernemen. Projectpartners GIM,  UGent, Volvo Car, MOW, BIVV, bpost, HR Groep, Geckomatics Meer informatie? Meer informatie op http://vebimobe.be/en Peter Defreyne, projectmanager Smart Mobility – Antwerp Management School T +32 11 24 60 00 – M +32 494 15 95 92 – E peter.defreyne@ams.ac.be Johan De Mol, Senior Researcher UGent T +32 9 331 32 55 – M +32 486 38 42 44 – E Johan.DeMol@UGent.be Sandra Vanderniepen, Marketing & Communicatie               T +32 11 24 60 05 – M +32 494 41 32 90 – E sandra.vanderniepen@ams.ac.be Expertisecentrum Smart Mobility Smart Mobility is een expertisecentrum van Antwerp Management School. Onze werking richt zich onder andere op duurzame alternatieven voor woon-werkverkeer, innovatieve toepassingen van mobiliteitsdata en nieuwe transportconcepten. Hierbij focussen we op het verwerven en opbouwen van kennis waarmee nieuwe of verbeterde tools, methodes of diensten ontwikkeld worden. Deze kennis wordt verspreid via publicaties, opleidingen, seminaries, technologieoverdracht en adviesverlening. www.smart-mobility.be

16 maart 2017

Omwille van zijn expertise heeft VITO Omar Mohout voorgesteld als voorzitter van haar valorisatieraad. De algemene directie van Sirris keurde dit voorstel goed. In navolging van deze goedkeuring vond op 6 maart bij VITO de officiële aanstelling plaats tijdens de valorisatiemeeting van maart.

28 februari 2017

What else? Gisteren won Jamie Anderson de Strategy and General Management categorie op ‘The Case Center Awards and Competitions 2017‘ met zijn Nespresso-case. De award werd hem toegereikt door The Case Center omdat zijn case de meest gebruikte is in het huidige business-onderwijs.                       

27 februari 2017

Vrijdag 18 februari lanceerde Decaan Paul Matthyssens een gloednieuw hoofdstuk in ons alumniverhaal op de Belgische ambassade in Jakarta in het bijzijn van alumni en topmanagers.

03 februari 2017

De negende editie van de Eduniversal World Convention gehouden in Perth, Australië, bracht 250 vertegenwoordigers van de beste business schools van de wereld samen, waaronder Harvard Business School, London Business School, Copenhagen Business School, Melbourne Business School en Fudan University School of Management, Antwerp Management School en vele andere.

13 januari 2017

In Antwerpen geldt vanaf februari 2017 een lage-emissiezone. Houd er rekening mee dat Antwerp Management School gelegen is binnen die zone.

16 december 2016

AMS maakt haar globale missie nog eens heel expliciet. De School heeft al jaren goede relaties met en veel activiteiten in China. Deze week komt er een bijzonder aantal activiteiten samen.

13 december 2016

AMS en BPACT engageren zich vanaf nu samen expliciet tot praktijkgericht relevant onderzoek met wetenschappelijke aanpak en inzichten.

07 december 2016

Op donderdag 1 december vond de eerste steenlegging van het nieuwe gebouw plaats. De eerste steenlegging gebeurde via soilmixing door De Smet Group.

16 november 2016

Brussel, 16 november 2016 – Gebaseerd op een studie in 26 bedrijven met een inclusief team en de publicatie van een White Paper, stellen Antwerp Management School en HEC Liège een scan voor waarmee werkgevers gratis kunnen nagaan in hoeverre hun bedrijf klaar is om mensen met een verstandelijke handicap aan te trekken. Met de ID@Work test op www.inclusieophetwerk.be krijgen bedrijven een pak gerichte informatie over begeleiding en premies.

08 november 2016

Antwerp Management School en HR-dienstenverlener SD Worx verlengen hun samenwerking. Vijf jaar geleden richtten ze samen de Leerstoel ‘Next Generation Work: Creating Sustainable Careers’ op. Het doel: het loopbaanbeleid bij organisaties in kaart brengen, aanbevelingen doen en organisaties en hun medewerkers zo klaarmaken voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

13 september 2016

Onze nieuwe lichting studenten is gearriveerd! Op 12 september 2016 zijn onze kersverse studenten van de full-time masters officieel aan hun avontuur begonnen in de vorm van de ‘Onboarding days’. Op deze interactieve driedaagse maken ze intensief kennis met de school en onze waarden en ondervinden ze zelf wat die waarden precies inhouden.

13 september 2016

Vrijdag 12 augustus organiseerden AMS en haar bouwteam een buurtborrel voor bedrijven en bewoners van het Mechelseplein, waar nu de gebouwen aan de Boogkeers worden verbouwd en AMS zich in 2018 zal vestigen.

12 september 2016

Op 12 september 2016 publiceerde de Financial Times haar 2016 Masters in Management Ranking. Wederom gaat Antwerp Management School erop vooruit. De School klimt met haar opleiding Master of Global Management van plaats 34 in de rangschikking naar plaats 29 van beste masteropleidingen wereldwijd en bekleedt hiermee de eerste positie in België. De Financial Times Ranking is de meest representatieve en gewaardeerde ranking voor internationale managementopleidingen.

16 juni 2016

Alain Beyens is de nieuwe voorzitter van de Antwerp Management School (AMS) in opvolging van Christian Leysen. Leysen nam gedurende 12 jaar dit mandaat waar.

Er zijn geen resultaten gevonden

Hoe kan ik je helpen?

Anja Tys, Corporate Marketing Communication Manager

Anja Tys
Corporate Marketing Communication
anja.tys@ams.ac.be+32 (0)3 265 47 33