Oplossingen op maat

van jouw bedrijf of organisatie

Vragen over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Onze ontwikkelingsadviseur kan je helpen.

+32 3 265 4804

Als bedrijfsleider of afdelingsmanager word je dagelijks geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, in een steeds complexere context en snel evoluerende omgeving. Naast je gebruikelijke takenpakket moet je vaak ook heel wat tijd uittrekken om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen door processen te optimaliseren en mensen de nieuwste skills mee te geven.

Wat doen we precies?

Antwerp Management School ontwikkelt diensten speciaal op maat van jouw bedrijf of organisatie. Het is ons doel om groeiambities te ondersteunen, bedrijfsinzichten te bevorderen en prestaties te stimuleren. Onze ‘oplossingen op maat’ bestaan uit opleidingen op maat, consultancy- of onderzoeksprojecten, afhankelijk van wat in jouw context het meest aangewezen is. We richten ons daarbij op de organisatie als geheel, op specifieke teams en op de individuele teamleden. Laat je hieronder inspireren door een aantal voorbeelden.


1. Opleidingen op maat

Jouw vraag staat centraal en onze experten bouwen in samenspraak met jou een traject uit dat verankerd in de specifieke realiteit van je organisatie. Niet enkel bij complexe uitdagingen zijn bedrijfsinterne opleidingen interessant, ook als je meerdere medewerkers van je organisatie rond een bepaald thema wil opleiden.

AMS op maat van Grant Thornton

AMS op maat van OONA

AMS op maat van AZ Klina

AMS op maat van Soudal

Contacteer ons!

2. Consultancyprojecten

Onze masterstudenten kunnen je helpen je huidige strategieën te herzien en nieuwe mogelijkheden en oplossingen te ontwikkelen. Teams van zorgvuldig geselecteerde studenten zullen intensief werken aan de uitdagen van je bedrijf (begeleid door onze faculty) en een compleet rapport met nieuwe inzichten en praktische aanbevelingen afleveren.

Ontdek de mogelijkheden!

3. Onderzoeksprojecten

Je wordt als organisatie benaderd rond een bepaalde problematiek of staat voor een uitdaging waar nog niet veel literatuur rond bestaat? Dan biedt een onderzoeksproject interessante mogelijkheden. Antwerp Management School ondersteunt bedrijven uit tal van sectoren om toepasbare inzichten te genereren.

Ontdek onze onderzoeksprojecten!

 


Hoe werken we?

Onze expertisecentra en ontwikkelingsadviseurs hebben ruime ervaring met tal van actuele vraagstukken en thema’s.
Jouw organisatie krijgt van ons alle omkadering en input om samen een traject op maat te ontwikkelen, door:

 • het organiseren van strategiesessies en/of –workshops;
 • het samenstellen van managementprogramma’s rond specifieke vraagstukken;
 • het ontwikkelen van ontwikkelingsprogramma’s voor (toekomstige) managers en leiders;
 • het ontwikkelen van persoonlijke leiderschapstrajecten;
 • het aanbieden van inspirerende keynotes van onze experts.

Onze expertise

 • Leiding en sturing geven aan verandering
 • Leiderschapsontwikkeling voor nieuwe leiders en managers
 • Samenwerking in een internationale context
 • Organisatieontwikkeling & teambuilding
 • Persoonlijke leiderschapstrajecten
 • Business Leadership & Strategy
 • Smart mobility
 • Sustainable transformation
 • Design Thinking & Service Design
 • Business Design & Innovatie
 • IT Architecture & Alignment

Waarom is AMS de aangewezen keuze?

Ook voor jouw organisatie kunnen we een gepaste oplossing ontwikkelen. Ontdek waarom Esterline, Stad Antwerpen, Janssen en vele anderen een beroep op AMS deden.


 • AMS maakt programma’s op maat die inspelen op specifieke wensen zodat de kennistransfer altijd relevant is en tot resultaat leidt op korte en lange termijn.
 • Per traject selecteren we steeds een specifiek team van kennisexperten en ontwikkelingsadviseurs.
 • In dialoog met jou maken ze de verbinding tussen content, proces en context, om je organisatie te laten excelleren in haar ambities.
 • We hebben onze experts zorgvuldig gekozen omwille van hun (praktische) kennis, hun academisch curriculum, hun vernieuwende inzichten en hun passie om deze kennis met anderen te delen.

 • Wij bundelen en integreren kennis over onze verschillende vakgebieden en experts heen en laten ons wanneer nodig door externe expertise complementeren.
 • We verhelderen je kijk op bedrijfsvoering en -ontwikkeling. Onze oplossingen plegen interventies en bieden veranderingsperspectief op organisatie- en individueel niveau.
 • Door onze oplossing voor jouw concrete vraag kun je als organisatie de benodigde kennis- en competentieverwerving op teamniveau aanbieden, wat voor een sterkere integratie zorgt.
 • Wij hebben een klantgerichte aanpak die focust op duurzame ontwikkelingstrajecten. Wij blijven betrokken en benaderbaar.


Een team van 14 senior managers, met 5 verschillende nationaliteiten, dat als één team naar buiten komt met één visie. Het leek een onmogelijke opdracht. Maar het off-site project zoals voorgesteld door AMS bleek niet onmogelijk en werd een nieuwe realiteit met tastbare impact. Het AMS-team was zichtbaar op zorgvuldig gekozen momenten. Het leidde tot openheid van alle deelnemers en een spontane drive. Het bewustzijn van onze waarden om verder te leven en ondernemen, nu en straks, is meer dan geslaagd!

Catherine Heyman 
HR Manager @ Esterline Belgium

AMS had al bewezen een betrouwbare partner te zijn met expertise in huis of aan de vingertoppen. De intense begeleiding, het verzorgde kader en de sterke wisselwerking tussen het academische en het praktische bewezen voor de vierde keer op rij een grote meerwaarde voor de stad te zijn. De deelnemers kregen een onderbouwd maar praktijkgericht curriculum en de resultaten vertaalden zich in een efficiëntere en effectievere werking. Het effect bleef dus niet alleen beperkt tot de deelnemers zelf: het traject is een meerwaarde die zich in de hele groep maar ook bij onze klanten laat voelen. 

Tom Braem
Consulent Bestuurskunde @ Stad Antwerpen

De expertise van AMS op vlak van mobiliteit én een klantgerichte aanpak is echt uniek en is een grote meerwaarde gebleken in het inbedden van de inzichten in onze organisatie. De expertisecentra Smart Mobility en Business Design & Innovatie van AMS bundelden de krachten om ons letterlijk vooruit te helpen. We hebben bruikbare inzichten in het gedrag en de wensen van onze werknemers gekregen. Het was een inclusief traject, de medewerkers voelden zich echt gehoord en het management staat er volledig achter. We zitten op de juiste weg. 

Erik Present
Director Medical Affairs @ Janssen

 

Laten we samen kijken wat mogelijk is

Heb je vragen over de mogelijkheden of noden van jouw organisatie? Neem contact op met onze ontwikkelingsadviseur Colette Pauwels.

Contacteer Colette

Blog

Ontdek meer blogposts

Food for thought: 5 internationale visies op leiderschap

09 mei 2018 door Antwerp Management School

Twaalf zorgprofessionals afkomstig van over de hele wereld namen deel aan het programma Strategic Management of Health Systems (MAN) aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Als onderdeel van dit programma, gericht op managers in de medische sector, kregen ze de ’19 thoughts’…

Slim naar Janssen: het mobiliteitsplan dat talent in beweging brengt

17 april 2018 door Antwerp Management School

Bij Janssen  zijn ze eigenlijk al een tijd goed bezig op vlak van mobiliteit. Met een…

Stad Antwerpen geeft het goede voorbeeld op vlak van strategische lenigheid. Een voorbeeld dat prof.…

Project Valerie: van klantenonderzoek naar prijszetting

14 november 2017 door Antwerp Management School

De competitiviteit van technologiegedreven bedrijven hangt sterk af van de innovatie die ze kunnen…

Digitale strategie en besluitvorming bij Agfa-Gevaert

13 oktober 2017 door Antwerp Management School

Veel organisatiebesturen erkennen de nood aan een toenemende betrokkenheid bij IT. Veel…

Hoe kan ik je helpen?

Colette Pauwels, Project Coordinator CSP

Vragen over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Onze ontwikkelingsadviseur kan je helpen.