Accreditaties & Rankings

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Ook houdt de school rekening met de principes voor verantwoord managementonderwijs zoals voorgesteld door PRME.

Accreditaties

AACSB

  • Met het AACSB-label heeft Antwerp Management School een toonaangevend, internationaal waarmerk dat garant staat voor de kwaliteit van haar programma’s. Antwerp Management School kreeg de accreditatie voor het eerst in 2005, en verwierf een verlenging met 5 jaar in 2010 en 2015.
  • De Universiteit Antwerpen heeft de prestigieuze accreditatie van de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) gekregen voor haar managementopleidingen in de faculteit TEW en aan Antwerp Management School.
  • De Universiteit Antwerpen is de eerste Belgische universiteit die deze accreditatie verwerft. AACSB is de oudste (1916) en de meest toonaangevende accreditatieorganisatie ter wereld, met ongeveer 746 geaccrediteerde leden.

NVAO

  • De Antwerp Management School-masters werden door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie geaccrediteerd op basis van de AACSB-accreditatie. Met deze erkenning door de NVAO, op basis van een al verworven internationale accreditatie, heeft de Universiteit Antwerpen een primeur ten aanzien van de andere Belgische universiteiten.

AMBA

  • AMBA, de Association of Masters in Business Administration, is de Britse autoriteit op het vlak van MBA-kwaliteitscertificatie wereldwijd.
  • Antwerp Management School biedt een Executive MBA programma aan, samen met IBS (Moskou). Antwerp Management School verwierf hiervoor de AMBA accreditatie in 2015. IBS kreeg deze accreditatie reeds in 2012.

 

Rankings

FT Ranking

 

  • De Financial Times Rankings wordt wereldwijd gezien als de meest gezaghebbende ranking voor Business Schools. Gedurende de voorbije jaren was Antwerp Management School opgenomen in zowel de algemene European Business School Ranking als de rankings voor specifieke programma’s, met name deze voor Executive MBA (2018: positie 85) en de Master in Management ranking (2018: positie 45).

QS Ranking

  • Master in Management: nr. 35 uit 135 scholen wereldwijd
  • Master in Finance: nr. 37 uit 158 scholen wereldwijd
  • EMBA: nr. 41 uit 49 in Europa

Eduniversal and Best Masters Ranking

www.eduniversal-ranking.com

www.best-masters.com

Ranking 2018-2019

Eduniversal Best Masters ranking 2018/19: