Laatstejaarsleerlingen samen met managers, experten en ondernemers op de schoolbank om leiderschap te ontwikkelen: een unieke gebeurtenis

09 oktober 2018

Antwerp Management School (AMS) organiseert voor de tweede keer haar leiderschapsbijeenkomst in het Koninklijk Atheneum Antwerpen. De AMS Leader Gathering gaat over zelf-, team- en organisatieleiderschap en brengt een heel diverse groep van sprekers, getuigen en experten samen om de meer dan 300 aanwezigen te inspireren en aan te moedigen tot authentiek en gedeeld leiderschap. Van leerlingen tot directeurs, van ambtenaren tot ondernemers, van teamleiders tot zelfstandigen, van managers tot studenten, allen zijn zij woensdag 10 oktober te gast in het Koninklijk Atheneum Antwerpen.

“Dit is voor ons sociaal ondernemerschap. Maar het gaat ook verder. Leiderschap moet met zijn twee voeten in de maatschappij staan,” legt Koen Marichal van het AMS Expertise Center Leiderschap en de initiatiefnemer uit. “Managers vragen me vaak hoe te motiveren en inspireren. Dan antwoord ik: ontdek de wereld, zie wat er gebeurt, werk vanuit de context.”

Karin Heremans, Directeur van het Koninklijk Atheneum Antwerpen vult aan: “In sameness we connect, in diversity we can grow. Voor onze leerlingen is het zo belangrijk dat ze in contact komen met de wereld van bedrijven, social profit en overheid en dat ze durven dromen, ondernemen.”

Koen Marichal : “En managers ontdekken de ultra-diverse stedelijke context van het talent van de toekomst. Samen ontdekken ze de essentie van leiderschap: bezield zijn, empathie hebben en verantwoordelijkheid nemen.”

Keynote sprekers zijn: Craig Pearce & Charles Manz (wetenschappers), Dries Depoorter (digitale creatieveling), Sihame El Kaouakibi (sociale onderneemster) en Paolo Gallo tot voor kort HR directeur van het Wereld Economisch Forum.

AMS Leader Gathering, 10 oktober 2018, 12u – 19u
Koninklijk Atheneum Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats 11