Executive Master in Enterprise IT Architecture

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 47 68

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Een moderne organisatie is actief in een hyper-competitieve markt en zal daarom voortdurend op zoek zijn naar nieuwe opportuniteiten in haar omgeving om haar stakeholders tevreden te houden. Daartoe moet een organisatie producten en diensten leveren van heel hoogwaardige kwaliteit. Zulke omgeving vereist de beheersing van meervoudige veranderingen en stijgende complexiteit. De uitdagingen hebben betrekking op het borgen van evolueerbaarheid, beweeglijkheid en flexibiliteit in de organisatie, in de processen en in de informatie systemen.

Omdat er geen eenvoudige oplossingen zijn, is het aan te raden om expertise op te bouwen die in wetenschappelijk onderzoek geworteld is. Om aan deze vraag te voldoen, hebben Antwerp Management School en de Universiteit van Antwerpen een unieke samenwerking opgezet om deze executive Master in Enterprise IT Architecture te ontwikkelen. Het executive master programma is gebouwd op het state-of-the-art wetenschappelijk domein van de ‘enterprise engineering’.

De seminaries bieden een overzicht en discussie bij de actuele methodes van enterprise architectuur en systeemontwikkeling (zoals TOGAF, Zachman, Archimate, Unified Process, Agile methodologies…). Vervolgens wordt er scherpgesteld op Normalized Systems Theory en enterprise ontology (DEMO, Design and Engineering Methodology for Organizations). Dit betreft het onderzoekdomein van beide universtiteiten naar de uitbouw van de ‘agile enterprise’ in de uitbouw van zowel enterprise als IT architectuur. Daarnaast ontwikkelen de deelnemers de holistische visie en leidinggevende skills die van cruciaal belang zijn voor succes in deze dynamische en snel evoluerende digitale wereld. 

Dit programma is de enige, dubbel geaccrediteerde Master of Science in enterprise en IT architectuur in de Benelux.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

 • zal je jouw kennis van algemeen management en IT-management verbreed en verdiept hebben;
 • kan je informatietechnologie beïnvloeden om de onderneming te helpen vernieuwen;
 • kan je helpen je organisatie voor te bereiden op de uitdagingen van het digitale tijdperk;
 • kan je solide en aanpasbare IT-systemen ontwerpen;
 • ben je in staat om aspecten van Enterprise IT Architecture te integreren in de creatie en het managen van waarde voor de organisatie en haar stakeholders;
 • zal je voorbereid zijn om op succesvolle wijze professionele certificaten te verkrijgen zoals Certified DEMO Professional en ISACA’s CISA, CISM, CRISC en CGEIT.

 

 

wat6

 

 

Curriculum

Het programma is gericht op het uitdiepen van jouw kennis over enterprise en IT architectuur en bevat modules en seminaries over bedrijfsstrategie, leiderschap, change en risk management. Je kan je ook afzonderlijk inschrijven voor een masterclass:

Deelnemers

Profiel van de deelnemers van afgelopen jaren

Vrouwelijk

10%

Mannelijk

90%

Gemiddelde leeftijd

41

Nationaliteit

 • Nederlands: 50%
 • Belgisch: 41%
 • Azië: 6%
 • Afrika: 3%

 

 

Diploma

Het masterdiploma ‘Executive Master in Enterprise IT Architecture’ is AACSB en NVAO geaccrediteerd. Alumni ontvangen een “Msc” (master of science) titel van Antwerp Management School.

Doelgroep

Dit programma is ontworpen voor zowel de ervaren IT-professional als de ervaren business manager:

 • Enterprise architecten, IT-analisten, IT-architecten, ontwikkelaars, IT-managers, CIO’s, business consultants, business unit managers, digital marketeers, business analisten, solution architecten, business architecten, program en project managers
 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Danny Lauwers, Program Director Digital Transformation

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 47 68