Executive Master in IT Governance & Assurance

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 47 68

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

IT is een essentieel en integraal onderdeel geworden van de ondersteuning, van de duurzaamheid en bij de groei van organisaties. Omwille van de alomtegenwoordige rol van IT in de vaak turbulente en steeds dynamische context waarin de organisatie opereert, is ‘enterprise Governance of IT’ (EGIT), steeds meer een component van ‘corporate governance’ geworden.

EGIT gaat veel verder dan de implementatie van een superieure IT infrastructuur en heeft betrekking op het voorzien van processen, structuren en relationele mechanismen in alle lagen van de organisatie, zodat bestuurders, business en IT professionelen hun diverse verantwoordelijkheden kunnen opnemen in de ondersteuning van business én IT, bij het creëren van waarde bij de realisatie van IT-gerelateerde investeringen.

Dit programma wil theoretische inzichten, empirisch onderzoek en praktische toepassing verzoenen middels case studies en een diepgaande analyse en studie van het COBIT 2019 framework, waarmee een organisatie haar enterprise governance of IT aanpak kan uitbouwen, meten en auditen.

Om de verwachtingen van de stakeholders in dit kennisdomein in te lossen, heeft Antwerp Management School een unieke samenwerking opgezet met Maastricht University School of Business & Economics, zodat de ‘executive Master in IT Governance and Assurance’ aan de top staat in Europa.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • zal je kennis omtrent algemeen management en IT-bestuur, IT Governance en IT Assurance verdiepen en verbreden;
  • kan je IT-gerelateerde bedrijfswaardeopportuniteiten- en risico’s herkennen en er onderbouwd over kunnen communiceren;
  • kan je managementbeslissingen voorbereiden en maken op gebied van governance, audit, controle en security van IT;
  • kan je het internationale IT Governance en Assurance framework COBIT 5 toepassen in correcte verhoudingen en binnen de juiste context;
  • zal je voorbereid zijn om professionele ISACA certificaten als CISA (Certified Information Security Auditor), CISM (Certified Information Security Manager), CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT) en CRISC (Certified in Risk and Information Systems Control) te behalen.

 

 

 

 

Curriculum

Het programma is gericht op het uitdiepen van jouw kennis over IT Governance en Assurance en bevat modules en seminaries over bedrijfsstrategie, leiderschap, change en risk management. Je kan je ook afzonderlijk inschrijven voor een masterclass:

Deelnemers

Profiel van de deelnemers van afgelopen jaren

Vrouwelijk

20%

Mannelijk

80%

Gemiddelde leeftijd

43

Nationaliteit

  • Nederlands: 45%
  • Belgisch: 37%
  • Duits: 9%
  • Chinees: 9%
 

Diploma

Het masterdiploma ‘Executive Master in IT Governance & Assurance’ is AACSB en NVAO geaccrediteerd. Alumni ontvangen een “Msc” (master of science) titel van Antwerp Management School en een certificaat van Maastricht University School of Business & Economics.

Doelgroep

Dit programma is ontworpen voor zowel de ervaren IT-professional als de ervaren business manager:

  • Business process owners, bedrijfsconsulenten, bedrijfsauditors, IT-auditors, CIOs, IT-managers, IT-kwaliteitsmanagers, information security managers, informatiemanagers, business/IT-relatie managers, portfolio, program en project managers
 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Danny Lauwers, Program Director Digital Transformation

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 47 68