Executive Master in Wealth and Estate Management

Volg deze flexibele diepgaande opleiding en word een betrouwbare financiële topadviseur in inkomens- en vermogensstructuring.

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. 0032 (0)475 60 22 82

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

‘Wealth’ en ‘Estate’ managment wint dagelijks aan belang. Vermogende particulieren zijn meer dan ooit op zoek naar onderlegde experten die hun kunnen begeleiden bij het optimaal structureren van hun vermogen en dit zowel op korte als op lange termijn. Financiële planning is dé methodiek bij uitstek om uitspraken te doen over het opbouwen, behouden en zeker stellen van de financiële onafhankelijkheid van mensen.

In deze master in wealth en estate management leer je de juridische, fiscale, sociale en economische aspecten te beheersen die relevant zijn bij een optimale vermogensplanning. Financiële onafhankelijkheid kan immers slechts worden gegarandeerd wanneer alle domeinen op elkaar zijn afgestemd.

Het programma is zo opgebouwd dat je op een flexibele manier de hele masteropleiding kunt volgen. Aan jou de keuze: inschrijven voor het 2 jaar durende programma of starten met een module en later inschrijven voor (een) andere module(s) en zo gaandeweg je masterdiploma halen.

Voor meer informatie over de verschillende modules: raadpleeg de aparte webpagina’s hieronder.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • beschik je over de nodige vakoverschrijdende kennis op juridisch, fiscaal, sociaal en economisch gebied;
  • kun je een cashflow planning uitwerken vanuit een vermogensinventaris en een opbrengsten- en uitgavenanalyse;
  • ben je in staat om private en professionele vermogensdoelstellingen te beoordelen en te optimaliseren;
  • heb je inzicht in de elementen die de beleggingsstrategie van cliënten kunnen beïnvloeden;
  • kun je deskundig advies geven rond vermogensopbouw en de waarschijnlijkheid van het behalen van doelstellingen;
  • heb je de nodige kennis om vermogend cliënteel aan te trekken en langetermijnrelaties met hen op te bouwen.


Wil jij ‘wealth’ en ‘estate’ management meester worden?
Maak kennis met Marc De Ceuster, Academisch Directeur van het programma

 

Curriculum

In dit programma wordt een brede theoretische basis ontwikkeld waarmee jij als (toekomstige) financiële planner jouw cliënt advies kunt geven over financiële onafhankelijkheid en zijn adviseurs kunt aansturen bij het uitwerken van een geoptimaliseerde oplossing.

Het programma is opgebouwd rond vier basismodules: juridisch, economisch, sociaal en fiscaal.

  • Je leert hoe deze deelgebieden elkaar beïnvloeden en hoe optimalisaties doorheen elke van deze segmenten uitwerking hebben.
  • Je leert welke impact een beleggingsstrategie heeft op financiële onafhankelijkheid.
  • Je leert hoe je fiscale data en actuele waarden van sociale uitkeringen en bijdragen kunt verkrijgen en hoe deze te interpreteren.
  • Je ontwikkelt een eigen rekentool om een volledige financiële planning te berekenen, om portefeuilles te analyseren.

Op het einde van de financiële planning opleiding ben je in staat om de doelstellingen en noden van de klant te begrijpen en te kaderen en een correct persoonlijk advies te geven: je kunt het hele parcours van inkomens- en vermogensstructurering op maat van jouw klant uitvoeren.

Alle modules zijn ook apart te volgen.

Deelnemers

In vorige edities mochten we deelnemers verwelkomen van oa ABN Amro Bank, Argenta, AXIS Finance Clavis, Datafin  Deutsche Bank, Dierickx, Elia, Fortitudo, Leys & Cie Effectenbank, PWC Tax Consultants, Secure Investments, Rabobank,…

 

Komende events

De AMS alumnivereniging MPFP, FINCLUB nodigt u graag uit op de debatavond op 23 mei in de Antwerp Management School met Jan Longeval, auteur van het boek “God dobbelt niet op de beurs”. Klik hier voor meer info

 

Diploma

Deze master in persoonlijke financiële planning is een door de overheid erkende master-na-master opleiding. Na het succesvol afleggen van de examens en de masterproef behaal je het diploma ‘Executive Master in de Personal Financial Planning’.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot financiële professionals. Mogelijke profielen zijn: financiële adviseurs uit bank- en verzekeringswezen, private bankiers, accountants en belastingsconsulenten, boekhouders en fiscalisten, bedrijfsleiders, zaakvoerders en bestuurders van familiale ondernemingen, advocaten, notarissen en juristen.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Bert De Vos, Program Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 0032 (0)475 60 22 82