Executive MBA

Heb jij een brandende ambitie om te veranderen, streef je naar een internationale carrière en heb je behoefte aan een flexibele maar kwaliteitsvolle opleiding? Ontdek de AMS EMBA.

Vind een infosessie

Is onze EMBA geschikt voor jou?
Ik ben klaar voor al je vragen.

+32 3 265 4697

Waarom AMS

De Executive MBA van Antwerp Management School is meer dan de zoveelste masteropleiding. Onze EMBA staat voor academische kennis maar ook de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden, voor een ruime internationale ervaring en betere carrièrekansen, voor wereldwijde vriendschappen en persoonlijke aandacht. Deze EMBA zal van jou een heel compleet persoon maken, iemand die de uitdagingen van deze tijd aankan en niet bang is om nieuwe kansen te grijpen. Hier volgen 10 goede redenen om onze EMBA te volgen:

 

10 redenen om je EMBA bij AMS te volgen

Sluit

1. Een internationale opleiding

Wij ontwikkelen mensen tot leiders in een dynamische internationale bedrijfscontext, gebruik makend van een wereldwijde businessgemeenschap met toegang tot globale instrumenten voor je toekomstige carrière. Tijdens je MBA-programma bezoek je China en de V.S., en werk je intensief samen met EMBA-studenten uit Rusland, China, de V.S. en Europese landen.

In de EMBA-ranking van de Financial Times haalden we een 1e plaats. Dat bewijst hoe dominante de positie van onze EMBA is op internationaal vlak. Hierdoor kun jij je MBA-netwerk wereldwijd uitbouwen. Zo’n belangrijk voordeel is simpelweg niet beschikbaar bij lokaal of regionaal georiënteerde MBA-programma’s.

Meer weten over de Internationale Focus van het programma

Sluit

2. Persoonlijk Ontwikkelingsprogramma

Academische kennis is belangrijk, maar de leiders van de toekomst moeten ook kunnen terugvallen op persoonlijke kwaliteiten om zowel zakelijk als privé te slagen. Onze Persoonlijk Ontwikkelingsprogramma helpt je om de beste versie van jezelf te worden en bestaat uit Deep Development Residentiële Modules en persoonlijke coaching.

Meer info over het Persoonlijk Ontwikkelingsprogramma

Ze hielpen me om mijn evenwicht te vinden en energieker te worden naarmate het programma vorderde. Ik zag dat ik meer zelfvertrouwen kreeg en assertiever werd in mijn werk en mijn leven, en ik waardeer deze kans om een beter persoon te worden ten zeerste

Changyong, 2016

Sluit

3. Core modules

Met de core modules van onze EMBA krijg je een degelijke algemene managementopleiding, die alle managementfuncties behandelt zoals ze door miljoenen bedrijven wereldwijd worden gebruikt.

Meer info over de core modules

Sluit

4. Stimulerende keuzevakken

Samen met de core modules helpen onze gespecialiseerde keuzevakken je om een complete set vaardigheden te ontwikkelen, waardoor je een veelzijder profiel krijgt. Zo verbeter je je carrièrekansen met een heel scala aan mogelijkheden. Deze keuzevakken zullen nieuwe interesses of professionele competenties aanvullen en stimuleren.

Meer info over de keuzevakken

Sluit

5. Master Consulting Project

Niets is spannender dan werken aan een echt project, waarbij je je kennis kan toepassen in de praktijk en echt het gevoel krijgt dat je het verschil maakt. Het Master Consulting Project pakt een reëel businessprobleem of -opportuniteit aan. EMBA-studenten werken individueel of in groep aan het project onder nauw toezicht van onze bekwame faculty en een ervaren vertegenwoordiger van het bedrijf. 

Voor het bedrijf is jouw inbreng als nieuwe ogen die nieuwe inzichten brengen. Het gevoel van voldoening en trots bij de presentatie van je project is een voorproefje van wat je in de toekomst te wachten staat. Het Master Consultancy Project geeft je ook de kans om op kantoor uit te blinken en je nieuwe vaardigheden en kennis te demonstreren.

Meer info over het Master Consulting Project

Sluit

6. Het Gemeenschapsproject

Onbevooroordeeld zijn, oprechte interesse tonen in mensen met allerlei achtergronden en bijdragen tot een betere wereld in het algemeen is belangrijker dan ooit voor succesvolle afgestudeerden.

 Het Gemeenschapsproject zal je beter inzicht geven in de gevolgen van je beslissingen, en er tegelijk voor zorgen dat je de empathische leider wordt die de zakenwereld van nu nodig heeft, iemand die verantwoordelijkheid opneemt voor het milieu en sociale en economische duurzaamheid.

Meer info over het Gemeenschapsproject

Sluit

7. Kleine groepen

Onze persoonlijke aanpak vereist een omgeving waarin jij in het middelpunt van de belangstelling staat. Wij streven ernaar elk jaar 30 gediplomeerde, ambitieuze deelnemers te selecteren voor onze Executive MBA. Door de groepen klein te houden kunnen we elke deelnemer een individuele, persoonlijke beleving garanderen. Kleinere groepen verzekeren ook een nauwgezette, weloverwogen kijk op de kwaliteit van de academische en praktische input, net als op de individuele deelname en vooruitgang van elke deelnemer aan het programma. Want deze EMBA volg je niet op te gaan in de massa, maar om je te onderscheiden en trots je plek in te nemen in de zakenwereld van morgen.

EMBA-class-2.jpg

Sluit

8. De stad Antwerpen

De AMS EMBA vertegenwoordigt alles waar de stad Antwerpen voor staat: innovatie, een dynamisch en ondernemend karakter en een perfecte internationale omgeving die je naar je volledige potentieel leidt om een successvolle globale leider te worden met een visie op de wereld in de 21e eeuw. Tijdens je studie aan AMS zul je de stad Antwerpen leren kennen en waarderen.

antwerp.jpg

Sluit

9. Financial Times Ranking

De in Londen gevestigde Financial Times is een van ’s werelds meest gerespecteerde organisaties in classificatie van scholen. Het plaatst onze EMBA hoog in hun ranking (steeds in de top 100 van de wereld), wat nogmaals bewijst dat AMS een uitstekende EMBA biedt die je grondig voorbereidt op een internationale carrière. Hoewel de methodiek van de Financial Times zich beperkt tot de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en leiderschapsvaardigheden (gebieden waarin onze EMBA uitblinkt), geeft het toch een goede analyse van verschillende belangrijke aspecten van de MBA opleiding.

Hieronder vind je een aantal hoogtepunten van vroegere en huidige Financial Times rankings:

  • Nummer 1 internationale EMBA in België 2018 en dit reeds voor het zesde jaar op rij.
  • De Antwerpse EMBA staat op de 21e plaats wereldwijd voor de internationale inhoud van het programma.
  • Een gedeelde 1e plek voor klantentevredenheid in de Benelux.
  • De meest ervaren deelnemers in een EMBA in België en de Benelux.
  • AMS EMBA-afgestudeerden hebben het hoogste salarisniveau van alle EMBA-afgestudeerden in de Benelux.
  • Nummer 1 FT ranking voor Belgische EMBA in 2015, 2014, 2013 en 2012.
  • Nummer 4 in de wereld wat betreft Corporate Social Responsibility.
De Antwerpse Executive MBA blijft in de BENELUX de beste voorbereiding voor een internationale carrière.
Sluit

10. Drievoudige Accreditatie

De EMBA aan Antwerp Management School kreeg een drievoudige accreditatie van de meest gerespecteerde organisaties voor kwaliteitscontrole voor haar MBA & EMBA programma’s: AACSB (V.S.), AMBA (V.K.) en NVAO (België/Nederland). Je kunt er rustig van uit gaan dat je EMBA de beste investering is voor je toekomst.

AACSB

De Amerikaanse  certificering voor kwaliteit in business scholen die verder kijkt dan enkel het programma. Antwerp Management School is trots op deze accreditatie, die ze al sinds 2005 bezit.

AMBA

De Association of MBAs, ontstaatn in het V.K., specialiseert in kwaliteitscontrole voor MBA en EMBA programma’s over de hele wereld. Antwerp Management School behaalde de accreditatie in 2015.

NVAO

Dit is een certificering voor Business Scholen in België en Nederland.  NVAO rapporteert rechtstreeks aan de organisaties die diploma’s uitreiken in beide landen. Een NVAO-accreditatie is noodzakelijk om masterdiploma’s te kunnen uitreiken in beide landen.

 

AACSB-logo-accredited-color-RGB.jpg AMBA.jpg NVAO.jpg

Sluit
Next steps

Is onze EMBA geschikt voor jou?
Ik ben klaar voor al je vragen.

DOWNLOAD
DOWNLOAD
DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Peter Rafferty, Director Executive MBA