Financieel Management voor de publieke & social profit sector

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 46 31

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

In de opleiding financieel management komen de beginselen van financieel denken aan bod, alsook het analyseren van jaarrekeningen, de opmaak van budgettering, investerings-en kostprijsanalyses en andere pertinente financiële topics.

In een maatschappelijke context die voortdurend in verandering is, wordt binnen de publieke en social profit sector de druk om zo efficiënt mogelijk beleidsdoelstellingen te realiseren steeds hoger. Met steeds schaarser wordende middelen, de steeds veranderende wetgeving, de burger die almaar hogere eisen stelt, staat de manager in de publieke en social profit sector voor zeer grote uitdagingen.

Antwerp Management School wil, vanuit sociaal-maatschappelijk bewustzijn, een krachtige impuls geven aan de professionalisering van publieke instellingen en social profit organisaties door praktijkgerichte opleidingen aan te bieden op maat van de specifieke managementnoden van de sector.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • Heb je inzicht verworven in de werking van zowel een kasboekhouding als een economische boekhouding;
  • Weet je wat je uit een jaarrekening kunt halen en kan je jaarrekeningen lezen;
  • Heb je een aantal technieken geleerd van financiële analyses, investeringsanalyses en kostprijsanalyses;
  • Kan je rendement toevoegen in discussies binnen uw organisatie op het gebied van financieel management

Curriculum

Het programma ‘Financieel management voor de publieke en social profit sector’ maakt deel uit van het Postgraduaat Publiek en Social Profit Management. Dit postgraduaat bestaat uit 5 modules die ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden.

Deelnemers

Deze opleiding richt zicht tot leidinggevenden, stafmedewerkers en specialisten uit de publieke en socialprofit sector die hun managementexpertise willen vergroten, zich verder willen ontwikkelen en een bredere kijk op de organisatie willen krijgen. Deelnemers komen uit gemeenten, OCMWs, scholen, steden, zowel kleine als grote vzws, Vlaamse overheidsinstellingen, ziekenhuizen, zorgcentra, etc.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Inge Salden, Program Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 46 31