Leiderschapstraject voor de publieke en social profit sector

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 46 31

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

De druk op publieke en social profit organisaties om zo efficiënt mogelijk beleidsdoelstellingen te realiseren, wordt steeds hoger. Met minder middelen een kwaliteitsvolle dienstverlening garanderen, betekent o.a. dat er gewerkt moet worden aan leiderschapsontwikkeling. Een persoonlijk leiderschapstraject komt hieraan tegemoet. Dit traject werkt rond de 19 inzichten rond leiderschap en het boek ‘de Kleren van de leider’ van Koen Marichal en Jesse Segers. Koen Marichal zelf is de lesgever/coach die de deelnemers meeneemt in dit traject. Antwerp Management School wil, vanuit sociaal-maatschappelijk bewustzijn, een krachtige impuls geven aan de professionalisering van publieke instellingen en social profit organisaties door praktijkgerichte opleidingen aan te bieden op maat van de specifieke managementnoden van de sector.

Leerdoelen

Het versterken van je ‘leiderschapsmindset’ en je leiderschap claim als publiek manager door:

  • Inzicht in de betekenis van leiderschap, de evoluties in leiderschap en hoe leiderschap ontwikkelt;
  • Versterken van je zelfbewustzijn-als-leider
  • Inzicht in essentiële mechanismen van leiderschap: vertrouwen, authenticiteit & politiek handelen en het delen van leiderschap
  • Versterken van aandachtig & open aanwezig zijn (‘presence’)
  • Vorm geven aan en brengen van het eigen leiderschapsverhaal

Curriculum

Het programma ‘Leiderschapstraject voor de publieke en social profit sector’ maakt deel uit van het Postgraduaat Publiek en Social Profit Management. Dit postgraduaat bestaat uit 5 modules die ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden:

Deelnemers

Deze opleiding richt zich tot leidinggevenden, stafmedewerkers en specialisten uit de publieke en socialprofit sector die hun managementexpertise willen vergroten, zich verder willen ontwikkelen en een bredere kijk op de organisatie willen krijgen. Deelnemers komen uit gemeenten, OCMWs, scholen, steden, zowel kleine als grote vzws, Vlaamse overheidsinstellingen, ziekenhuizen, zorgcentra, etc.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

Hoe kan ik je helpen?

Inge Salden, Program Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 46 31