Human Resource Management

Deze praktijkgerichte managementopleiding vormt studenten tot jonge human resources professionals die oplossingsgericht denken en handelen.

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 4011

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

In de steeds veranderende bedrijfscontexten, evolueert ook de rol van HR. De business verwacht HR-specialisten die ook strategisch kunnen meedenken om in te spelen op de uitdagingen van morgen. 

De Master in HR Management is een gevestigde waarde aan de Antwerp Management School. Heb jij een masterdiploma en een uitgesproken interesse in human resources en mensen in organisaties? Ambieer je een loopbaan als strategische HR professional? Wil je een goede mix tussen academische kennis en de toepassing ervan in de praktijk? In onze Master in HRM dompelen we je onder in de wereld van HR consultancy, bespreken we real life cases, geven we advies aan bedrijven en zorgen we ervoor dat je een netwerk kan opbouwen met de HR business door gastcolleges van ervaren HR professionals, workshops en netwerkevents. 

De state-of-the-art academische kennis vloeit rechtstreeks voort uit ons expertisecentrum Next Generation Work, met thought leaders als Prof. dr. Ans De Vos, Prof. dr. Peggy De Prins en Prof. dr. Lou Van Beirendonck. 

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

 • bezit je de juiste competenties en skills om door te stromen naar een volwaardige job en loopbaan als HR professional;
 • kan je de opgedane kennis toepassen naar verschillende bedrijfs- en organisatiecontexten en kan je strategisch meedenken binnen de verschillende domeinen van HR;
 • bezit je de juiste consulting vaardigheden om intern of extern een adviserende HR rol op te nemen;
 • ben je in staat een kritische blik te werpen op actuele HR-processen en -procedures;
 • ben je je bewust van je persoonlijke ontwikkeling en heb je binnen een open-feedbackcultuur daarvoor concrete handvatten gekregen.

 

Interesse in deze opleiding?

Aangezien we slechts een beperkt aantal deelnemers accepteren, moedigen we je aan om zo snel mogelijk te solliciteren.

Curriculum

Tijdens de opleiding worden HR-specifieke thema’s zoals arbeidspsychologie, arbeidsrecht en arbeidssociologie afgewisseld met ruimere managementvakken zoals algemeen management, strategie, digitale transformatie, sustainability en finance. We spelen ook in op een aantal belangrijke HR thema’s zoals HR strategy, HR analytics, future of work en innovatieve arbeidsorganisatie, change management, work happiness, design thinking, leiderschap, atypische loopbanen, … We koppelen steeds praktische vaardigheden aan academische kennis.

De link met de HR praktijk wordt nauwgezet bewaakt door de input van verschillende gastdocenten uit de HR wereld. Daarnaast vormt de acht weken durende consultingopdracht dé brug naar de HR realiteit.

Je wordt als student ook uit je comfortzone gehaald en in een persoonlijk ontwikkelingstraject uitgedaagd om jouw communicatieve, ethische en teamvaardigheden aan te scherpen. 

Personal Development Journey: AMS Essentials

Leadership & Career Development Track
Professional Business Skills
Sustainability
Cross-Cultural Collaboration

Organization Building Blocks
People Building Blocks
Finance Building Blocks
HR Consulting Bootcamp
HR Fundamentals & Actuals
HR Legal
Labour Relation Management
Talent Management: Recruitment & Selection
Talent Management: Careers & Development
Talent Management: Performance & Compensation

Electives (keuzevakken)*

Master thesis: In-company project

*Alle masters bieden elective weeks aan waarin je je kan laten onderdompelen in boeiende onderwerpen zoals Blockchain, Industry 4.0, Organizational Agility, Paradoxal Thinking, Big Data, Cyber Security enz. Door 1 van deze keuzevakken toe te voegen aan jouw programma, kan je een persoonlijke touch geven aan jouw AMS ervaring. Maak je keuze uit:

 • Transforming Business
 • Digital Transformation
 • Doing Business in Emerging Economies

Meer informatie vind je ook in de brochure. Download ze hier.

Nota: alle vakken zijn onderhevig aan veranderingen.

Masterproef: Consultancy opdracht

Tijdens de consultancy opdracht word je gedurende acht weken intensief ingezet als junior consultant om een actuele HR business case van een start-up, KMO of multinational op te lossen. Deze consultancy opdracht is dé kers op de taart van de Master HRM, aangezien er vanuit een hands-on adviserende rol de brug wordt gemaakt naar de praktijk. 

HR Consulting Bootcamp

De bedoeling van dit residential Consulting Bootcamp is om je gedurende vier dagen intensief onder te dompelen in een mindset van “consultancy”. Consulting -en commercial managementvaardigheden staan centraal. Dit seminarie werkt ook versterkend voor de (kans tot) latere instroom van de studenten op de arbeidsmarkt als (interne/externe) consultants.

Bedrijven waar we mee samenwerken

Bedrijven waar we succesvol mee samenwerken zijn oa Accenture, BMW, Crossbridge, Deloitte, Desco, Dixon & Company, Hays, Hudson, Ikea, LeasePlan, Page, PwC, Top Employers Institute, UZA,…

 

 

Naar wie zijn we op zoek?

 • Je bent net afgestudeerd, je hebt een masterdiploma op zak en weinig tot geen werkervaring.
 • Je bent Nederlandstalig.
 • Je bent gepassioneerd door Human Resource Management en wilt je in dit domein verdiepen.
 • Je ambieert een carrière in Human Resource Management (intern of als consultant).

 

Diploma

Na het succesvol afronden van deze Master ontvang je het volgende diploma: “Master in Human Resource Management”

Voorafgaande opleiding studenten

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Eva Peeters, Recruitment Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 4011