Masterclass Digital Transformation: Strategy & Leadership

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 47 68

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Digitale transformatie is cruciaal geworden voor de ondersteuning, groei en het succes van ondernemingen. Steeds meer bedrijven investeren daarom ook meer in technologie en digitale assets (bv. analytics, blockchain, cloud, Internet-of-Things, mobile, …) omdat zij sterk geloven in de potentiële waardecreatie of innovatiemogelijkheden ervan.

Bedrijven zonder de juiste vaardigheden en organisatorische capaciteiten lopen echter een significant risico om de beoogde waardecreatie mis te lopen. Ze slagen er niet in de wijzigingen die de opkomende technologieën met zich meebrengen, te vertalen naar businessimpact op het niveau van de industrie, de organisatie en het individu. Met andere woorden is de uitdaging niet om meer te investeren in digitale assets, maar bestaat ze er in de de juiste investeringsbeslissingen te identificeren, deze correct in te zetten om echte waarde te creëren en het veranderingsproces in goede banen te leiden.

Deze masterclass Digital Transformation: Strategy & Leadership geeft managers de tools en denkkaders om succesvol de  digitale transformatie aan te pakken. Ze vormt managers om tot digital leaders die de transformatie kunnen benaderen vanuit zowel een business- als ICT-perspectief. Bouw een volwaardige digitale strategie die de bestaande bedrijfsstrategie ondersteunt en maak van je digitale assets en beleid een competitief voordeel.

 • Ontwikkel een digitale strategie in lijn met de bedrijfsstrategie;
 • Zet je digitale strategie om in de praktijk;
 • Spot opportuniteiten en leer ze evalueren;
 • Manage je digitale assets met best practices van ervaringsdeskundigen;
 • Leid de verandering met communicatie- en leiderschapsvaardigheden.

 

Praktische kennis en best practices van experten, gebaseerd op meer dan 25 jaar onderzoek.

 

Curriculum

De masterclass bestaat uit 4 delen. Bij elk onderwerp wordt een theoretische basis gelegd aan de hand van modellen en concepten om vervolgens de brug met de praktijk te leggen aan de hand van cases en oefeningen. Alle klassikale sessies zijn uiterst interactief met een focus op het uitwisselen van ervaringen en ideeën.

 • Deel 1: Business/IT strategy & Alignment
  Ontwikkel een digitale strategie in lijn met de bedrijfsstrategie
 • Deel 2: IT Governance & Management
  Haal het maximum uit digitale initiatieven en volg de ‘performance’ ervan op
  Leer digitale opportuniteiten te identificeren en erover te communiceren
 • Deel 3: Digital strategy road maps en een IT Governance business game
  Leer theorie in de praktijk om te zetten
 • Digital Strategy Boot camp:
  Exploration of contemporary emerging and potential disruptive technologies

Doelpubliek

Dit programma is ontworpen voor middenmanagers en C-level managers die een business- of IT-achtergrond hebben en betrokken zijn bij de bedrijfs- en digitale strategiebepaling. Deelnemers aan dit programma zoeken naar waardecreatie en innovatie uit digitale investeringen.

Bijvoorbeeld: CIO’s, CEO’s en andere C-level executives, BU-managers, bedrijfsprocesverantwoordelijken, project-, programma- en portfoliomanagers, bedrijfsconsulenten, informatiemanagers, business-/IT-relatiemanagers, IT-managers.

Diploma

Na actieve deelname aan deze opleiding ontvang je het certificaat van ‘Master Class Digital Transformation: Strategy & Leadership’ van Antwerp Management School.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Danny Lauwers, Program Director Digital Transformation

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 47 68