Masterclass HRM

Opleiding om door te groeien tot complete HR generalist.

DOWNLOAD
Bruno Baert

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. 32 3 265 8957

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

De functie van een Human Resource Manager is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Terwijl dit vroeger eerder een ondersteunende dienst was met een focus op personeelsadministratie, neemt de HR manager vandaag een belangrijke strategische rol op.

Organisaties willen met hun ‘menselijk kapitaal’ de maatschappelijke ontwikkelingen en concurrentie bij- of zelfs voor blijven. De war on talent is dan ook een begrip dat we ondertussen allemaal kennen.

Als HR-professional kan je een belangrijk steentje bijdragen aan het succes van je organisatie, maar er wordt ook veel van jou verwacht. Zo moet je niet alleen kennis hebben van economie, psychologie, recht, sociologie en organisatiekunde, je dient ook over bepaalde vaardigheden te beschikken die inzetbaar zijn in moeilijke situaties: je moet toegankelijk en integer zijn, medewerkers inspireren, verandering managen, enz.

 

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

 • kan je jouw eigen, strategisch HR-beleid uitstippelen.
 • beschik je over de juiste kennis van de meest relevante HR bouwstenen.
 • ontdek je nieuwe mogelijkheden en ben je in staat om deze inzichten effectief te integreren in jouw organisatie.
 • beschik je over een ruimere blik doordat je leert van specialisten en van andere deelnemers uit diverse sectoren en achtergronden.
 • ben je in staat om jouw eigen dagelijkse praktijk te verdiepen, verfrissen, verbreden en opnieuw op scherp te stellen.

Curriculum

Het programma is opgebouwd uit zes hoofdtopics die onderverdeeld zijn in verschillende lessen en opdrachten:

 • Duurzaam HR
  Hoe past strategisch HRM binnen de bedrijfsstrategie? Op welke wijze spelen we met HRM in op globale trends? Welke evolutie maken we door van personeelsbeheer naar duurzaam HRM. ‘Managing Human Resources’ gaat over hoe de HR-professional optreedt als problem solver.
 • Managen van competenties en talent
  Hoe combineren we het perspectief van de organisatie met het perspectief van de medewerkers wanneer we het hebben over gewenste competenties en aanwezig talent? Hoe begeleiden we medewerkers in hun loopbaan en zorgen we voor een flexibele mobiliteit en opvolging? Hoe zijn we een aantrekkelijke werkgever en houden we mensen zo lang in onze organisatie als zinvol voor beide partijen? 
 • Managen van performantie
  Hoe draagt HRM bij tot de organisatieperformantie? Wat zijn de typische HR ken- en stuurgetallen? Wat zijn metrics en analytics? Hoe werken we evidence-based met HRM? Hoe draagt innovatie bij tot het verbeteren van de HR-performantie? Moeten we nog functionerings- en evaluatiegesprekken voeren of schaffen we die beter af? 
 • Coaching
  Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Welke persoonlijke ontwikkeling wens ik te realiseren in de loop van het jaar? Ontwikkeling van gespreksvaardigheden, reflectie over persoonlijke groei en ontwikkeling van skills voor optimaal teamwerk.
 • Verandering leiden
  Welk is de rol van de HR-professional in het realiseren van veranderingen? Op welke manier hangen leiderschap en verandering samen? Hoe zetten we leiderschapsontwikkeling op?
 • Werkomgeving en voorwaarden
  Wat zijn goede arbeidsomstandigheden? Wat heeft de innovatieve arbeidsorganisatie in petto? Hoe zorgen we voor een gepaste beloning en verloning en welke nieuwe systemen hebben hun deugdzaamheid bewezen? Hoe voeren we sociaal overleg op klassieke én op innovatieve wijze?

Deelnemers

Met deze Masterclass richten we ons tot HR-professionals met relevante werkervaring die hun kennis en inzichten willen verruimen. Onder de deelnemers tellen we HR-managers of -directeurs die graag mee zijn met de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied en die hun ervaring willen bijspijkeren. Ook practici in HR die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en inspiratie vinden hun gading bij ons, net als professionals die op zoek zijn naar academische concepten en inzichten die van toepassing zijn in de HR-praktijk. Dit programma biedt een goed antwoord op jouw ontwikkelingsvraag als je je in één van de volgende profielen herkent.

 • Je hebt ervaring in (een subdomein van) HR en wil je breder gaan oriënteren.
 • Je bent een HR-professional, maar wil doorgroeien naar een meer strategische of coördinerende rol.
 • Je bent ooit in het HR-vak gerold en hebt behoefte aan theoretische onderbouwing en nieuwe inzichten.

In de vorige edities mochten we deelnemers verwelkomen van: Fortis, ABVV Limburg, Dela, Bekaert, Genzyme, DHL, Inovant, FOD Justitie, Estée Lauder, Politiezone Rupel, Delhaize, Jetairfly, CSC, Daikin, Evonik en Oetker.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
Bruno Baert

Hoe kan ik je helpen?

Bruno Baert, Learning & Development Advisor

Bruno Baert

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 32 3 265 8957

Contacteer Bruno Download