Masterclass Pensioenplanning

Uniek programma voor iedere financiële professional over sociale zekerheid, pensioenrecht, beleggingsverzekeringen, groepsverzekeringen.

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. 0032 (0)475 60 22 82

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

Sociale zekerheid, verzekeringen, tweede pijler opbouw en pensioenen zijn essentiële onderdelen van een financieel plan. Deze masterclass reikt jou niet alleen theoretische, maar ook praktische bouwstenen aan om deze aspecten van een financieel plan te leren beheersen.

Vooral in de fase waarin men zijn financiële onafhankelijkheid aan het opbouwen is, kunnen risico’s zoals arbeidsongeschiktheid, invaliditeit, werkloosheid e.d. een behoorlijke impact hebben op de financiële situatie. Voor velen is de uitkering van het wettelijke pensioen een belangrijke basis voor financiële onafhankelijkheid op de oude dag. Als financieel planner is het dan ook nodig om een voldoende kennis te hebben over de wettelijke uitkeringen waarop men recht heeft en hoe deze kunnen verschillen afhankelijk van het statuut waarin men zijn economische activiteit uitoefent. Vaak zullen bijkomende oplossingen uitgewerkt moeten worden.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • heb je voldoende kennis over wettelijke uitkeringen en hoe deze kunnen verschillen afhankelijk van het statuut waarin men zijn economische activiteit uitoefent;
  • weet je hoe de fiscale stimuli van verzekeringsproducten werken en hoe ze kunnen worden gebruikt in een optimalisatie;
  • heb je inzicht gekregen in de werking en mogelijkheden van verzekeringen betreffende vermogensplanning.

Curriculum

Deze masterclass maakt deel uit van de Executive Master in Personal Financial Planning. Deze deeltijdse Masteropleiding bestaat uit 4 modules, die ook afzonderlijk te volgen zijn. De andere modules zijn:

In deze module Pensioenplanning komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Verzekeringsproducten en fiscale stimuli: werking, gebruik en optimalisatie
  • Verzekeringen in vermogensplanning: werking, mogelijkheden en recente rechtspraak en rechtsleer

Deelnemers

Deze opleiding richt zicht tot financiële professionals. Mogelijke profielen zijn: financiële adviseurs uit bank- en verzekeringswezen, private bankiers, accountants en belastingsconsulenten, boekhouders en fiscalisten, bedrijfsleiders, zaakvoerders en bestuurders van familiale ondernemingen, advocaten,notarissen en juristen.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Bert De Vos, Program Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 0032 (0)475 60 22 82