Masterclass Successieplanning

Verwerf een grondige basiskennis van huwelijksvermogensrecht, erf-, successie- en vennootschapsrecht.

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. 0032 (0)475 60 22 82

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

Successieplanning is niet meer weg te denken uit de adviespraktijk. Niet langer enkel vanuit fiscale overwegingen, maar meer en meer spelen civielrechterlijke motieven daarbij een rol, niet in het minst bij nieuw samengestelde gezinnen. De standaardtechnieken inzake fiscale optimalisatie zijn inmiddels ruim gekend. Deze masterclass gaat verder. De adviseur leert een grondige basiskennis van huwelijksvermogensrecht, erfrecht en successierecht om zo zelf zijn oordeel te kunnen vormen over nieuwe technieken en tendensen. Tevens komen aspecten van vennootschapsrecht en onroerend goed aan bod.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • heb je een grondige basiskennis verworven van erfrecht en huwelijksvermogensrecht, successie- en registratierecht, aspecten van vennootschapsrecht en onroerend goed;
  • heb je geleerd op welke wijze om te gaan met de juridische aspecten van vermogensplanning;
  • heb je zicht op de manieren waarop overdracht kan worden gestructureerd, rekening houdend met zowel burgerlijke als fiscale gevolgen.

Curriculum

Deze masterclass maakt deel uit van de Executive Master in Personal Financial Planning. Deze deeltijdse masteropleiding bestaat uit 4 modules, die ook afzonderlijk te volgen zijn. De andere modules zijn:

In deze module Successieplanning wordt theoretische kennis regelmatig getoetst aan praktijkvoorbeelden. Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Samenlevingsvormen en -contracten: sturing geven aan het vermogen.
  • Fiscale en burgerlijke belangen bij samenlevingsvormen: recente rechtspraak en rechtsleer.
  • Structurering van de overdracht: successierechten, registratierechten en optimalisering.

 

Deelnemers

Deze opleiding richt zich tot financiële professionals. Mogelijke profielen zijn: financiële adviseurs uit bank- en verzekeringswezen, private bankiers, accountants en belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten, bedrijfsleiders, zaakvoerders en bestuurders van familiale ondernemingen, advocaten, notarissen en juristen.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Bert De Vos, Program Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 0032 (0)475 60 22 82