Studeren in Antwerpen

Een vraag? Ik kan je helpen. +32 3 265 4011

5 goede redenen om in Antwerpen te komen studeren.


Antwerpen is gewoonweg A-dembenemend!

Een metropool aan de rivier, een stad die je altijd naar meer doet verlangen. Hip en historisch, cool en klassiek, trendy en traditioneel. Alles is binnen loopafstand. Combineer een dagje shoppen op de Meir met een bezoek aan het Rubenshuis. Neem een kijkje in het Museum Aan de Stroom (MAS) en geniet dan van een drankje op het terras van een van de vele bars die het Eilandje rijk is. Pas een exclusief kledingstuk van een toonaangevende Antwerpse modeontwerper en ga dan een hapje eten op het Zuid. Het is onmogelijk om niet te vallen voor deze ongelooflijk diverse, internationale metropool op zakformaat.

Een echte studentenstad

Met meer dan 40.000 fulltime studenten is Antwerpen een echte studentenstad. Het decor voor het academische leven omvat historische locaties als de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Universiteit Antwerpen. De vele studentencafés, nachtclubs, gezellige restaurants, koffiehuisjes, … en levendige atmosfeer van de stad zullen je jaar hier onvergetelijk maken.

Hip & happening

Van alle historische steden in België, is dit de stad waar bars, winkels en clubs het snelste komen en terug verdwijnen. Vandaag hip, morgen spoorloos. Antwerpen draait om mode, design, muziek, cocktails, platenfirma’s en je geld uitgeven op een zonnig terrasje. Of je kunt al je geld erdoor jagen aan kleren om daarna getrakteerd te worden omdat je er zo goed uitziet.

Een stad die geschiedenis ademt

Het oude stadscentrum is doordrongen van geschiedenis. Je kunt het voelen in de antieke façades die de smalle straatjes omsluiten of op de indrukwekkende Grote Markt. Het Museum Plantin-Moretus is het enige museum ter wereld dat door Unesco tot werelderfgoed is uitgeroepen. In de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal barst het van de gezellige pubs en restaurants terwijl de oevers van de Schelde dan weer een fantastische plek zijn om een frisse neus te halen.

Ideaal voor tripjes 

Antwerpen is de perfecte basis om uitstapjes te maken naar andere fantastische Belgische steden als Brugge, Gent, Brussel en Luik. Een dagje naar de kust of de natuurlijke schoonheid van de Ardennen in je op te nemen, kunnen we je ook van harte aanraden. Daarnaast is Nederland natuurlijk ook dichtbij! Vanuit Brussel geraak je bovendien in een paar uur in elke Europese hoofdstad.

Ontdek wat onze studenten meemaken in Antwerpen, New York & Shanghai

Ontdek onze masterprogramma's

© Stad Antwerpen

Onze studenten houden van Antwerpen – bekijk waarom! 

Waar wonen


Hoewel we geen on-campus huisvesting bieden, geven we je graag wat tips mee voor leuke locaties in Antwerpen.

De huur voor een bemeubelde kamer ligt tussen €300 en €600 per maand voor het volledig academisch jaar. Pas op: water, elektriciteit en verwarming zijn gewoonlijk niet inbegrepen in de huurprijs. Voor je in je kamer of appartement kunt trekken, zal je waarschijnlijk  gevraagd worden de eerste maand huur en een waarborg van zo’n 2 à 3 maanden huur te betalen. Zorg er zeker voor dat je dat bedrag beschikbaar hebt bij aankomst.

Studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van hun woonst in Antwerpen. Je kunt op voorhand kamers zoeken. Hieronder vind je enkele aanbevolen websites.

We kunnen je meer informatie geven over huisvesting wanneer je toegelaten bent tot een van onze programma’s.

Naar de programma's

Hoe kan ik je helpen?

Eva Peeters, Recruitment Manager

Een vraag?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 4011